Sziget-körút a Karib-tengeren? Ezt ne vidd magaddal!
2018. december 17. írta: fische

Sziget-körút a Karib-tengeren? Ezt ne vidd magaddal!

Biztos sokan álmodnak egy hajóútról a Karib-tengeren, Ilyenkor biztos már hetekkel előtte készül az ember, mit vigyen, és mit ne vigyen magával. De nem tudom, valakinek megfordult-e már a fejében, hogy egy ilyen útra szánt ruhákat az alábbi sajátos szempontok szerint válassza meg. Az alábbiak olvasása után talán megteszi.

A megszokott nyári ruhafélék, meg az esetleges ünnepélyes alkalmakra szánt öltözékek mellett inkább ne is vigyél magaddal katonai, vagy katonai jellegű terepszínű / terepmintás ruhákat.

terepminta_no.jpg

Egyes karibi szigetállamokban ugyanis civilek számára tilos ilyen ruhákat viselni nyilvános helyeken, mert ez kizárólag a katonaság számára van fenntartva. Ez az információ a német külügyminisztérium Barbadosról szóló ismertetőjéből származik, melynek ITT a német nyelvű forrása. 

A magyar ismertetőben nem találtam nyomát. 

Van, ahol pénzbüntetés, vagy akár börtön is járhat érte

Ugyanezek a szabályok vonatkoznak Trinidadra és Tobagóra, valamint St. Kittsre is. Antigua szigetén az ilyen ruházat viselését akár 2000 dollár pénzbüntetéssel, vagy a legrosszabb esetben egy év börtönnel is büntethetik. De más országba, pl. Szaúd-Arábiába utazva sem ajánlatos ilyen ruhát viselni, érdemes tehát előzőleg tájékozódni.

Forrás: [travelbook.de]

A bejegyzés trackback címe:

https://vizek-hajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4014492348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása