Triesztből is indulnak majd az MSC hajói
2018. november 29. írta: fische

Triesztből is indulnak majd az MSC hajói

A hír pár napos, a közlés aktualitását egy újabb MSC-esemény adta: az MSC Seashore első acélvágása alkalmából jelentették be, hogy jelentős részesedést vásároltak Trieszt kikötőjében. Ezzel a beruházással az MSC azt a célt követi, hogy üdülőhajós vendégeinek már a terminálba történő megérkezésnél komfortos és folyamatos élményt nyújthasson. Erre a részesedésre alapozva az MSC Triesztet új anyakikötőnek fejleszti ki, melyet 2020 nyarán terveznek üzembe helyezni.

Triesztről mint fejleszthető / fejlesztendő kikötőről már Velence túlterheltségével kapcsolatban is szó esett, csak örülni lehet neki, hogy tényleg megtették az első lépést ebbe az irányba, mert az hozzájárulhat Velence tehermentesítéséhez.

Trieszt Magyarországról gyorsabban megközelíthető, mint az egyéb induló kikötők, Letenyétől autóval 400 km-t sem kell megtenni. 

Röviden a Seashore-ról
Az MSC hajófejlesztéseiről legutóbb júniusban volt szó, az akkor összeállított táblázatban azonban hiába kerestem a Seashore osztályát, a Seaside EVO-osztályt.

Az EVO a Seaside osztály továbbfejlesztését jelenti, de korszerűség ide, fejlesztés oda, motorjai még (mindig) nem LNG-vel működnek, bár - mint olvasható - "korszerű környezetvédelmi technikát" alkalmaznak.

Jellemző adatai, melyek kb. 10 %-kal nagyobbak a Seaside-énál:
Hossz. /szél. / magasság: 339 m /41 m /74 m
Bruttó űrtartalom: 169 400
Utasszám 5 632
Személyzet: 1 648
Kabinszám: 2 270
Max. sebesség: 21,8 csomó
Készenlét: 2021 tavasza

Források:
[www.cruiseindustrynews.com/]
[www.schiffe-und-kreuzfahrten.de]
[www.cruisetricks.de]

A bejegyzés trackback címe:

https://vizek-hajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1114405054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása