Június 14: az MSC Cruises nagy napja
2018. június 14. írta: fische

Június 14: az MSC Cruises nagy napja

Az MSC Cruises a mai nap az STX Saint Naizaire hajógyárban hozta nyilvánosságra a Meraviglia Plus hajóosztály második hajójának nevét, ő lesz az MSC Virtuosa. A tervek szerint 2020-ban fog szolgálatba állni, és ettől a naptól a világ második legnagyobb hajóosztályának lesz tagja. Testvére az MSC Grandiosa egy évvel korábban, tehát 2019-ben indul majd első útjára. Így jelenleg az MSC-nek egyszerre három hajója is épül a hajógyárban (Bellissima, Grandiosa, Virtuosa). Az új hajó nevét ma az ünnepélyes első acélvágás alkalmával hozták nyilvánosságra.

A Meraviglia-Plus hajógeneráció az MSC 9 milliárd eurós példátlan beruházási tervének része, melynek keretei között 2026-ig 11 ultramodern új üdülőhajót terveznek szolgálatba állítani. A Meraviglia-Plus osztály a Meraviglia prototípus továbbfejlesztése: a hajók még nagyobbak, és még több utast szállítanak, mint a Meraviglia.

Az új MSC hajók adatai:msc-hajok.jpg

Ugyancsak a mai nap a Meraviglia osztály ötödik hajójának megrendeléséről is döntöttek, méretei a Meraviglia-Plus osztályú hajókénak felel meg, forgalomba helyezését 2023-ra tervezik.Fontos eltérés az elődeitől: dual_fuel, tehát kétféle üzemanyaggal is működő motorja akár LNG-t is használhat, ugyanúgy, mint a World Class 4 megrendelt hajója. 

Forrás: [schiffe-und-kreuzfahrten.de]

A bejegyzés trackback címe:

https://vizek-hajok.blog.hu/api/trackback/id/tr10014048750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása