Iskolahajók versenye - ha éppen Bergenben járnál
2019. július 09. írta: fische

Iskolahajók versenye - ha éppen Bergenben járnál

Ebben az évben július 21. és 24 között a norvégiai Bergen lesz a Tall Ships Races (iskolahajók versenye) házigazdája, és erre az alkalomra számos további vitorláshajó is tiszteletét teszi. Július 23-án aztán innen indul a verseny 2. szakasza a dániai Aarhus felé, mely 11 napig tart. alexhumboldt.jpg

Alexander von Humboldt II // Fotó: DSST - CC BY-SA 4.0 

 A találkozón nemcsak a többárbócos nagy hajók vesznek részt, hanem összesen 4 kategóriában kisebb vitorlások is, 18 országból 60 hajó. A hajók listája és képeik ITT láthatók. 

Jelen lesznek természetesen a legnagyobbak is, pl. a pár héttel ezelőtt egy baleset kapcsán hivatkozott MIR, vagy a 2018 őszén ismertetett Sorlandet is, amin akár végig lis ehet hajózni a versenyszakaszt, hiszen még vannak szabad helyek (26 év alattiaknak 11500, idősebbeknek  14375 norvég korona). A részleteket ld. a Sorlandet honlapján: illetve az erről szóló őszi posztban is.

A bejegyzés trackback címe:

https://vizek-hajok.blog.hu/api/trackback/id/tr7714932968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása