20 éves "új" hajót kap az AIDA Cruises
2018. május 28. írta: fische

20 éves "új" hajót kap az AIDA Cruises

Május 25-én érkezett az érdekes hír: az AIDÁnál 2019-ben egy 20 éves „új” hajó áll szolgálatba. A társaság igényei szerint átalakított hajó neve AIDAmira lesz. A több tulajdonost megjárt hajó jelenleg még a Costa zászlaja alatt teljesít szolgálatot Costa neoRiviera néven, tehát családon belüli átcsoportosításról van szó. Az új névvel nemcsak a külseje fog megváltozni, hanem alaposan át is építik, 2 medencét és 2 whirlpoolt kap, és a belseje is felfrissül.
Fontosabb adatai: hosszúság: 216 m, kabinok száma: 624, max. utasszám: 1727.

A csere célja az AIDA speciális kínálatának bővítése, mely AIDA Selection program néven fut: ehhez a programhoz mérete és felépítése miatt választották ki. A Selection programban 2017 óta a társaság 3 kisebb hajója szolgál: az AIDAaura, az AIDAcara és az AIDAvita. Különleges, tehát a szokásostól eltérő útvonalakon járnak, egyes kikötőkben hosszabb tartózkodási időkkel, hosszabb kirándulásokkal. A Selection program része az AIDA évenkénti világ körüli útja is, 2019-ben az AIDAaura lesz soron.

A Selection programban az utasok szavazatnak, hogy a hajók milyen útvonalakon haladjanak. Ilyen előzetes szavazás eredménye az AIDAmira programja is: 2019 decemberében Palma de Mallorcából indul első útjára Dél-Afrika felé, hogy ott 2020 március végéig 14 napos programokat teljesítsen, utána pedig április végén térjen vissza Európába.

delafrikai_ut.jpg

Az Afrika déli partjai mentén haladó program Fokvárosból indul és ott is ér véget, közben a környék fontos kikötőit és Namíbiát is érinti. Ezekre az utakra máris lehet jelentkezni: a 14 napos út 1345 €-tól kezdődik, a további részleteket ld. az AIDA honlapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://vizek-hajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8714006918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása