Újabb szolgáltató a Hurtigruten útvonalán
2018. május 14. írta: fische

Újabb szolgáltató a Hurtigruten útvonalán


A Hurtigruten hajótársaság, mely ebben az évben már 125 éve teljesít szolgálatot a norvég partok mentén (kezdetben mint postahajós, később már üdülő utasokat is szállító hajótársaság), 2021-től elveszíti a norvég államtól kapott koncessziója egy részét, mert azt meg kell osztania a konkurens Havila társasággal. Ettől kezdve a Hurtigruten 7, a Havila 4 hajóval teljesít majd szolgálatot.

A norvég kormány szigorú feltételekhez kötötte az új szerződéseket: a hajókat elsősorban környezetkímélőbbé kell tenni. A Hurtigruten jelenleg szolgálatban álló hajóit kívánja korszerűsíteni. Az államilag támogatott part menti hajószolgálatot jelenleg évente 82 millió euróval támogatják, hogy a számos kisebb parti település ellátását biztosítani lehessen. Alább egy tipikus Hurtigruten-hajó.

egy_hr_hajo.jpg

A Havilának a megadott időpontig 4 új, a követelményeknek megfelelő hajót kell építenie (hibrid-hajtással, LNG-technikával és akkumulátoros technikával). A hajók utaskapacitása mintegy 600 lesz, a további részletek még nem ismeretesek. A Havila céget 2003-ban alapították, offshore hajói tengeralatti építkezések, fúrótornyokat szolgálnak ki, és hasonló feladatokat végeznek, a tulajdonos család birtokában pedig hajóépítő vállalat is van.

A Hurtigruten az államilag támogatott ellátó utak kiszolgálása mellett azt tervezi, hogy három legnagyobb hajóját – Trollfjord, Midnatsol és Finnmarken – továbbra is a hagyományos Hurtigruten útvonalon járatja majd, ezek azonban kizárólag üdülőhajóként fognak szolgálni. Ezen kívül a Hurtigruten tovább kívánja fejleszteni expedíciós hajójáratait, a hibrid hajtású Roald Amundsen és a Fridtjof Nansen jelenleg építés alatt áll, és 2019-ben állnak majd szolgálatba.

Forrás: [cruisetricks.de

A bejegyzés trackback címe:

https://vizek-hajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4513927834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása