Az MSC Armonia balesete Hondurasban
2018. május 14. írta: fische

Az MSC Armonia balesete Hondurasban

Az MSC Armonia a hondurasi Roatan kikötőjében nem tudott időben megállni, és kárt okozott a kikötői berendezésekben. A baleset még április 10-én délelőtt történt, személyi sérülés szerencsére nem volt.

Részlet az MSC április 11-i nyilatkozatából: "A baleset okát még vizsgáljuk. A hajó vendégeire és legénységére nézve egy percig sem jelentett veszélyt az ütközés. Az utasok ugyan késve, de rendben megkezdhették a lefoglalt kirándulásaikat. A hajót a helyi kikötői hatóság megvizsgálta, és a kismértékű hibák kijavítása után még aznap késő este engedélyezte a hajó továbbhaladását."

A balesetről az alábbi videó készült (YouTube), amin látszik, hogy a hajó viszonylag nagy sebességgel és hegyes szögben közelíti meg a kikötőhidat. A hajó sebességének csökkentése, mintegy fékezése érdekében már mindkét horgony vízben volt. A lassuló hajó a kikötőhíd végéhez erősített pontont szétroncsolta, az Armonia azonban csak mély „horzsolásos sérülést” szenvedett.

A helyi kikötői hatóság április 14-én kelt jelentésében a kikötőben okozott kárt 10 millió dollárra becsüli: a kikötőhíd 35 méteren sérült, emiatt a legnagyobb hajók, mint pl. az Allure of the Seas hónapokig nem tudnak ott kikötni.

Forrás: [cruisetricks.de

Az Armoniáról, illetve meghosszabbításáról a korábban már készült egy bejegyzés, ITT található.

A bejegyzés trackback címe:

https://vizek-hajok.blog.hu/api/trackback/id/tr3113927880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása