AIDA Cruises
2018. május 27. írta: fische

AIDA Cruises

Hetente több német üdülőhajós hírlevelet kapok, melyek elsősorban a "hazai" társaságok – TUI Cruises és AIDA Cruises – utazásait kínálják. A TUI-ról nemrég volt szó, most egy aktuális hír kapcsán itt egy rövid ismertető az AIDÁ-ról.

Az AIDA Cruises a brit-amerikai Carnival Corporation & plc üdülőhajós konszern saját márkája a Németország piacára szánt ajánlatokkal. A hajók tulajdonosa a konszern dél-európai leányvállalata, a genovai székhelyű Costa Crociere, tehát az AIDA hajói is olasz zászló alatt hajóznak. AZ AIDA harsány logója a hajók orrán a csókos száj, valamint a színes AIDA felirat. A márka piacra történő bevezetésének éve: 1996csokos1.JPGA konszern adatai szerint az AIDA Németország piacvezető üdülőhajós társasága. Egy időben az AIDA-hajókat klubhajóként hirdették, 2013-től azonban új a szlogen: „Einmalig. Immer wieder”,. azaz kb. „Egyedülálló. Újra és újra.” A váltás nem titkolt célja, hogy az utasokat hajóút-függővé tegye.

A flotta intenzív fejlesztése 2007 és 2013 között volt, amikor is évente állítottak szolgálatba egy vadonatúj hajót. Jelenleg 12 hajóval rendelkezik: AIDAcara, AIDAvita, AIDAaura, AIDAdiva, AIDAbella, AIDAluna, AIDAblu, AIDAsol, AIDAmar, AIDAstella, AIDAprima, AIDAperla. A hajók száma azonban már 2018-ban is változni fog, hiszen az év végén indul első útjára  az új zászlóshajó, az AIDAnova.

A bejegyzés trackback címe:

https://vizek-hajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1314005418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása