Helios hajóosztály
2018. május 14. írta: fische

Helios hajóosztály

Mi is az a hajóosztály?
Az ugyanahhoz a hajócsaládhoz tartozó azonos, vagy hasonló kinézetű és felszereltségű hajók csoportja. Ilyen osztályok pl. az MSC-nél a Musica, Lirica, Meraviglia, Seaside osztály, a Costánál a neo-, Luminosa-, Fortuna osztály stb.

A Helios hajóosztály jellemzői
A Helios hajóosztály egy új tervezésű család összefoglaló neve, melyet a brit-amerikai Carnival Corporation & plc, a világ legnagyobb üdülőhajós vállalata terveztetett az AIDA és a Costa leányvállalatai számára. A család első hajója, az AIDAnova a német Meyer Werftben már javában készül , befejezése 2018 őszére, forgalomba helyezése pedig novemberre várható
A hajóosztály hajóinak hosszúsága 337 méter, szélességük 42 m, bruttó úrtartalmuk 183 900 BT, 20 fedélzetükön kb. 2500 kabinban teljes foglaltság esetén 6600 utast tudnak szállítani.

vh.png

A bejegyzés trackback címe:

https://vizek-hajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8813922416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása