A Meyer Werft hajógyár Németországban
2018. május 14. írta: fische

A Meyer Werft hajógyár Németországban

A Meyer Werft GmbH & Co. KG az egyik legnagyobb német hajógyár. Központja az Ems folyócska mellett, Papenburgban van, a tengertől mintegy 30 km-re. A helyet az alapító 1795-ben választotta ki, amikor még csak kisebb fahajókat készítettek. Az évek során összesen mintegy 700 különböző hajót gyártottak itt, mára viszont a luxus üdülőhajók világviszonylatban is egyik legnagyobb építői közé tartozik.

A gyárat jelenleg a Meyer család 7. generációja irányítja. 1997 óta a gyár részét képezi a Rostockban székelő Neptun Werft, 2014-től pedig a finnországi Turku hajógyára is. A világ legnagyobb üdülőhajói közül 5 Papenburgban, további három pedig Turkuban készült.

Egy-egy új hajó kidokkolását, főleg pedig a szűk folyócskán a tengerig történő leúsztatását mindig hatalmas érdeklődés kíséri. A legutóbbi ilyen leúsztatásra a Norwegian Bliss február 17-én végrehajtott kidokkolása után március 2. hetében került sor.

Forrás: [Wikipédia

vh.png

A bejegyzés trackback címe:

https://vizek-hajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1613922408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása