A Hurtigruten új hajója
2018. május 14. írta: fische

A Hurtigruten új hajója

A norvég postahajójárat, a Hurtigruten menetrendjében 2018. február 17-én rendkívüli kitérőre került sor:
a flotta legidősebb hajója, az MS Lofoten letért a szokásos útvonalról, mert jelen akart lenni a flotta legújabb hajójának vízre-bocsátásán Ulsteinvikben, a Kleven hajógyárban. Ennek a gesztusnak nem kevés jelzésértéke is van.

lofoten_es_amundsen_3.jpg

Generációk találkozása // Fotó: Samferdselsfoto

Az új hajó – az MS Roald Amundsen – a világ első hibrid expedíciós hajója lesz, mely egyik fő célterülete, a sarkvidék kímélése érdekében a partok közelében elektromos meghajtásra tud majd átkapcsolni (és 30 percen át azzal haladni). Ezzel a hajtással a hajógyár szerint mintegy 20 % üzemanyag-megtakarítást lehet elérni. A mai esemény még nem jelenti teljes üzemképességét, szolgálatba állása 2018 októberében várható.

Roald Amundsen – mégsem az idén

Pár nappal a Roald Amundsen fenti hír, és szinte az összes médiában publikált vízre bocsátása után újabb hír a Hurtigruten hibridhajójáról: az átadása késni fog, és csak 2019-ben fog szolgálatba állni.

Ez a hír 10 expedíciós út mintegy 3000 utasát érinti, akik hiába jelentkeztek az ezévi utakra. Pénzüket persze visszakapják, csalódottságukat azonban el lehet képzelni.

[Forrás: Cruisetricks.de

A bejegyzés trackback címe:

https://vizek-hajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4513926008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása